onsdag, september 08, 2010

Haqvin Bager: Skånsk äggakaga med stekt fläsk




























Betyg: 9 av 12 Uteserveringar

De har tydligen ett vad på Haqvin Bager om vem som klarar äta upp äggakagan som serveras. Vi gjorde det inte i alla fall. Dessutom gör dom det svårare genom att servera en mustig soppa till förrätt samt supergott bröd innan. Det här är mat för två. Det kanske inte ser så ut men tallriken är av det större slaget. Och gott var det, den aningen söta äggakagan går suveränt med det salta fläsket och de syrliga lingonen. Mycket vällagat och uteserveringen på St: Gertrud är bland de finare i stan. Förväxla dock inte Haqvins bager med grannen Salomons skafferi som mer kör på skolmatsalsmat med ett ambitöst salladsbord.

Det som drar ner betyget idag är priset, 108 kr är för högt för att de flesta ska sätta sig ner här. Vi säger inte att det är dyrt med tanke förrätt och hela paketet men över hundralappen avskräcker oss ändå för att bli stammisar. Sen hade vi nog blivit ganska tjocka om vi ätit denna skånska äggakaga för ofta. Nu fattar man mer varför Edvard Persson såg ut som han gjorde...Äggakagan.

Pris: 108 kr, tar rikskuponger

0 kommentarer:

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv