onsdag, september 08, 2010

Plaka: Lammstek med ris



Betyg: 7 av 12 dopp i medelhavsgrytan

Plakas lamm är riktigt, riktigt gott. Det är mört kött, en mustig sky och vanligt ris. Det är något som man lagar hemma ibland utan krusiduller. Men det blir inte mindre gott för det.

När den "yngre" generationen nu har tagit över på Plaka så har de behållit allt: den grekiska husmanskosten, inredningen, huset i huset som är toaletten. Det enda som saknas är just den äldre farbrorn bakom kassan.

Jo, just det. En sak till är förändrad. Priset. De har höjt en hel del. Cirka 25 procent har priserna stigit senaste året. Därför sjunker betygen för Plaka. Det är lite väl enkel mat för 75 kronor, åtminstone kring lunchtid då andra har salladsbufféer värda en helt egen recension och nybakade kakor. De har dock fortfarande någon rätt för 55 kronor om man vill komma billigt undan. Men de flesta verkar välja just någon av de rätterna som stigit i pris. Eller om man vänder på det, de har höjt priset på rätterna som säljer.

Pris: 75 kronor eller några Rikskuponger för motsvarande belopp

0 kommentarer:

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv